Een vakantiefoto is slechts één pagina in jouw persoonlijke reisgids.

Tips voor het maken van dé perfecte foto:

 

  • Zorg dat je niet tegen het licht in fotografeert.  Het beste licht heb je natuurlijk buiten, maar als je binnen bent en er is bijvoorbeeld maar één raam, zorg dan dat je met het licht mee fotografeert en het onderwerp dus mooi belicht is door het licht van buiten. Let er ook op dat je niet in je eigen licht gaat staan, want dan krijg je juist weer extra schaduw.
  • Houd je hand stil. Ook deze tip lijkt logisch, maar is soms best moeilijk uit te voeren. Als je geen statief hebt kan het erg helpen als je je arm of elleboog ergens op laat steunen, zo worden je foto’s echt veel scherper.
  • Ga niet te dicht op de achtergrond staan. Vaak willen mensen een mooie of neutrale achtergrond en dus gaan ze voor of bijna tegen een muur staan. Kom juist wat verder naar voren zodat je wat meer afstand creëert tussen jou en de achtergrond. Dit zorgt voor een mooier diepte effect en daardoor komt het onderwerp los van de achtergrond.
  • Bij het fotograferen van mensen is het het mooiste als je op ooghoogte staat. Ga bij kinderen dus gerust op de grond zitten of liggen en bij volwassenen misschien wel op een krukje staan. Foto’s van onderen zijn meestal minder mooi dus probeer dat te voorkomen.
  • Speel met de positie van je onderwerp. Als je bijvoorbeeld een foto wilt maken van je kind, plaats je kind dan eens niet in het midden maar juist op 1/3 van de foto. Het is dan wel het mooiste om de kant waarin je kind kijkt, open te laten zodat je kind echt de ruimte in kijkt.